Представяне

E–CARD създава и развива достъпни, качествени продукти и услуги, базирани в интернет среда от 2000 г.

Приоритет в дейността на компанията е реализацията на цялостни интерактивни проекти, качествени интернет услуги и решения.

За компанията

E-CARD е българска IT компания, която вече 15 години създава и развива собствени проекти и си партнира с едни от най-популярните компании в България. Екипът на E-CARD създаде повече от 100 успешни интерактивни проекта, сред които уеб базирани игри като Стани Богат, Megajackpot, Лото спорт, Големият джакпот, Златната топка, Лото 6 от 47, софтуер за live streaming и гласуване за ТВ предавания, SMS и IVR приложения, киоск софтуер, ERP платформа за дистрибуция и логистика на Национална лотария, забавни онлайн игри за брандове или събития.

E-CARD подкрепя Open Source общността и се включва в най-добрите технологични събития и конференции в България - OPEN FEST, beIT Конференцията, спонсор е на FREE BSD фондацията.

ИСТОРИЯ И МИСИЯ

Компанията е създадена през 2000 г. и се налага на пазара чрез предплатената карта за интернет достъп и разплащания еCARD. Още от самото начало мисията на компанията е да предлага иновативни решения в областта на уеб-базираните услуги, да създава стабилни и креативни сайтове ипроекти.

ПРОЕКТИТЕ

Оригиналните уеб проектии игрии софтуерните решения, които компанията създава, успяха да я утвърдят като лидер в сферата на интерактивните приложения и уеб-базирани услуги. Сред най-популярните и успешни проекти, разработени от компанията, са Big Brother - сезони 1, 2, 3 и 4, специалните VIP издания на шоуто и Big Brother Family; Star Academy и онлайн версията на играта "Стани Богат", които придобиха огромна популярност и постигнаха забележителни финансови резултати. Едни от най-успешните и популярни SMS игри, реализирани в България са създадени по оригинална идея на екипа на E-CARD – SMS за милиони, първият сезон на Големия КЕШ, Пари на мига, както и множество Call TV формат предавания, излъчвани в ефира на НОВА Телевизия и Диема – Време за пари, Къщата на парите, Ало, Стар Академи и др.

КАРТАТА E-CARD

Предплатената карта E-CARD става част от историята на българския интернет като"Най-оригинален"продукт на първото специализирано уеб изложение. Универсалната предплатена карта е иновативното решение, което комбинира интернет достъп от множество доставчици, VoIP услуги и система заonline разплащания.ПАРТНЬОРИТЕ

През последните 5 години компанията реализира десетки мащабни проекти, съвместно с международни и български партньори - CELADOR, ENDEMOL, EYEWORKS, SIA Advertising,Global Films, НОВА Телевизия, Diema Vision, продуцентска къща ЕДИТА и др. В момента компанията е една от малкото български компании, които са директен партньор и с трите мобилни оператора в страната - MTEL, GLOBUL и VIVACOM. E-CARD поддържа редица партньорства с почти всички български интернет доставчици, както и с множество телевизии и печатни медии, някои от които са Nova, Nova +, BTV, БНТ, вестник "Стандарт".

Компанията разработва и лансира собствени интернет проекти, които успешно се реализират в България и чужбина.


E-CARD е част от "Българската Уеб Асоциация", спонсор на FreeBSD фондацията, партньор и участник в популярните събития в OpenSource общността - OpenFest и beIT.today Конференцията. Компанията е носител на три награди на Deloitte, които регулярно оценяват качеството и темповете на развитие на E-CARD и поставят компанията в топ 50 в Европа.